jueves, 2 de septiembre de 2010

El Sutra de la Gran Sabiduría en catalá.




MAKA HANNIA HARAMITA SHINGUIO
El Sutra de la Gran Saviesa 

Avalokitesvara, el Bodisatva de la Vertadera Llibertat, gràcies a  la pràctica profunda de la Gran Saviesa, compren que els cinc agregats són suniata i, gràcies a aquesta comprensió, ajuda tots els que pateixen.

O Sariputra, els fenòmens no són diferents de suniata. Suniata no és diferent dels fenòmens. Els fenòmens són suniata. Suniata és fenomen. La matèria, la percepció, el pensament, la volició i la memòria són també suniata.

O Sariputra, totes les existències són suniata.  A suniata no hi ha naixement ni mort. Ni puresa ni impuresa. Ni creixement ni decreixement. Ni cinc agregats. Ni òrgans sensorials, ni objectes sensorials, ni consciències sensorials, ni consciència de la consciència. Ni ignorància ni extinció de la ignorància. Ni vellesa ni mort, ni extinció de la vellesa i de la mort. Ni sofriment, ni causa del sofriment, ni deslliurament del sofriment, ni via que meni al deslliurament del sofriment. Ni saviesa ni obtenció. Tan sols hi ha mushotoku: no cal obtenir res. 

Aquest és el motiu pel qual, en l’esperit del bodisatva, gràcies a aquesta Gran Saviesa, no hi ha xarxes ni obstacles, ni causa d’obstacles. Ni por ni temença, ni causa de la por ni de la temença. D’aquesta manera, es deslliura de les pertorbacions, de les il·lusions i dels aferraments i arriba a la darrera etapa de la vida: el nirvana.

Tots els Budes dels tres temps han obtingut el Suprem Deslliurament gràcies a aquesta Gran Saviesa. Per tant, Hannia Haramita és el mantra universal, el mantra resplendent, el mantra més elevat, el mantra incomparable, aquell que extingeix tota mena de sofriments. És la veritat sense error. Aquest mantra proclamat per Hannia Haramita es recita així: 

Aneu, aneu, 
aneu junts. 
Aneu junts més enllà del més enllà 
fins a la darrera consumació. 

Yia-te yia-te. 
Hara yia-te. 
Hara so yia-te. 
Boyi so-wa-ka. 


Traducción de Jordi Cucurull

No hay comentarios:

Publicar un comentario